Pohjalaiset nurmet irlantilaisin silmin

Pohjalaiset nurmet irlantilaisin silmin

29.05.2018

Pellonpiennartilaisuudessa mukana asiantuntija Richard O`brien Irlantilaisesta Teagasc-organisaatiosta.

Pohjalaiset nurmet irlantilaisin silmin

Tiistaina 29.5.2018, klo 11:00-14:00, Ilmajoki

 

Pellonpiennartilaisuudessa mukana asiantuntija Richard O`brien Irlantilaisesta Teagasc-organisaatiosta.   

Irlantilainen Richard O´Brien saapuu Ilmajoen Alajoelle havainnoimaan nurmia tiistaina 29.5.2018 Nurmesta tulosta-hankkeen pellonpiennartilaisuuteen.

 

O´Brienin työpaikkana toimiva Teagasc-järjestö tarjoaa tutkimus-, neuvonta ja koulutuspalveluita laaja-alaisesti ja keskittyy vahvasti maidon- ja lihantuotannon kannattavuuteen ja on sitä myötä nostanut Irlannin yhdeksi maailman kilpailukykyisimmistä maidontuotantoalueista. O´Brien on toiminut Teagascin Glanbia-ohjelmassa. Hänen mukaansa tuotannon kasvattaminen perustuu tilan kykyyn viljellä nurmia. Irlantilaiset viljelijät kokoontuvat lähes viikoittain nurmikävelyille, osallistuvat bencmarking-ryhmiin ja neuvonnan ja tutkimuksen lisäksi oppivat siis toisiltaan.

 

Irlannissa yli 18 000 maidontuottajaa lypsää 1,35 miljoonaa lehmää. Tuotannossa hyödynnetään pitkää nurmien satokautta ja valtaosa lehmistä tuottaa maitonsa laidunkauden aikana ja ovat talvikautena joulu-tammikuussa ummessa. Tämä vuosi on alkanut Irlannissa huonoissa sääoloissa ja helmikuussa on nurmen kasvu ollut vain puolet normaalista, joten säilörehuruokintaa on pitänyt jatkaa tuomalla lisärehua mm. Englannista. Osa tiloista on siirtynyt myös ympärivuotiseen poikimiseen, jolloin myös säilörehun merkitys ruokinnassa korostuu.

 

 

Ilmoittautumiset viimeistään ma 21.5.2018

Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja:  Hannu Kivisaari p. 0400-798580, hannu.kivisaari@proagria.fi, VilleSillanpää  p.043-8269464, ville.sillanpaa@proagria.fi, Maria Ikola p. 040-7619770, maria.ikola@proagria.fi

Tervetuloa!

ProAgria Etelä-Pohjanmaa/Nurmesta tulosta-hanke

 

Tapahtuman ajankohta: 29.05.2018 11:00 - 14:00
Lähiosoite: Alajoki
Postinumero ja -toimipaikka: Ilmajoki
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.