Maatilan energiasuunnitelma Neuvo 2020 -järjestelmässä

Lämpölaitoksen kannattavuuden arviointi tai aikaisemman energiasuunnitelman päivittäminen ovat myös mukana Neuvo 2020 -palvelujen piirissä. Energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden käytön tukeminen ovat osa  Neuvo 2020 –järjestelmän palveluja. Viljelijä voi valita tutun
 
Maatilan energiasuunnitelman, aikaisemmin tehdyn suunnitelman päivityksen tai neuvontaa energiantuotanto- tai energiatehokkuusinvestointiin.
 
Käytännöt energianeuvontapalveluissa helpottuvat monin tavoin. Viljelijä voi tilata asiantuntijapalveluja Neuvo 2020 -järjestelmän puitteissa ilman erillistä liittymistä Maatilojen energiaohjelmaan. Lähtökohtaisesti energiapalvelussa kartoitetaan energian kulutusta ja energiatehokkuutta tai suunnitellaan esimerkiksi energiantuotantoinvestointia tunnetun energiakulutuksen perusteella. Näin esimerkiksi lämmitysratkaisun tai vaikka valaistuksen päivityksen kannattavuus ja muutos suhteessa nykytilaan voidaan laskea ja todeta ennen investointia.
 
ProAgrian energia-asiantuntijat ovat käytettävissä myös uudessa järjestelmässä. ProAgriassa tunnetaan energian merkitys ja osuus tuotannon kokonaisuudessa. Samoin tunnetaan tilojen energiavarat sivuvirroista metsätalouteen sekä kulutuksen erityisvaatimukset tuotantoympäristössä.
 

ESIMERKKEJÄ NEUVO 2020 –JÄRJESTELMÄN ENERGIANEUVONNASTA

  • Energiasuunnitelma; energiankulutus ja kehittämismahdollisuudet
  • Jonkin osa-alueen kulutuslaskenta ja kannattavat investoinnit
  • Energiasuunnitelman päivitys
  • Energiantuotantoinvestoinnin suunnittelu tunnetun kulutuksen tai energiatehokkuuden perusteella
 
Viljelijä voi käyttää Neuvo 2020 – järjestelmän rahoittamia palveluja 7000 euron arvosta. Energiapalveluja voi ostaa myös normaalina palveluna.
 

Keskimääräinen kulutusjakauma maidontuotantotilalla, kWh/ vuosi

 

Jaa

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.