Suunnitelmallisuudella oman talouden päälle

20.11.2018

Tunnetko omaa talouttasi? Muuttuvassa toimintaympäristössä oman talouden tuntemus on suuressa roolissa. Etenkin nyt on tärkeää tietää, paljonko rahaa tulee ja mihin sitä menee. Hankalat sääolosuhteet, EU-tukipolitiikka, alhaiset tuottajahinnat ja monet muut muuttuvat tekijät haastavat viljelijää joka päivä. Välillä voi viljelijästä tuntua siltä, ettei itsellä ole lainkaan mahdollisuuksia vaikuttaa omaan yritystoimintaansa ja sen tulokseen.

Miten vaikutan  siihen, että kassaan myös jää jotain?

- Suunnitelmallisuus auttaa aina. Välitilinpäätöksen avulla voi suunnitella loppuvuoden tapahtumia, painottaa tilipalveluiden asiantuntija Kaija Autio. Jos kuittien kirjaus jää ensi vuoden alkuun, niin varsinaisessa tilinpäätöksessä ei suuria enää voida tehdä.

ProAgria Tilipalvelu kattaa eri yritysmuodot, verolajit ja tuotannon erityispiirteet. Palvelu tarjoaa asiakkaalle usean asiantuntijan talous- ja tuotanto-osaaminen koko tilan johtamisen näkökulmasta.

- Osaajien yhteistyössä voidaan miettiä seuraavan vuoden maatalouden tuotantopanosten hankintoja, kone- ja rakennusinvestointeja, asiakkaan parhaaksi, summaa Kaija Autio.

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.