Rehutilaus suoraan navetasta

25.02.2020

Keväällä ajatukset suuntautuvat kohti tulevaa kasvukautta. Kannattaa kuitenkin vielä hetkeksi palata pohtimaan viime kesän rehuntekoa ja sitä, tuliko säilörehua riittävästi, ja mitä se oli laadultaan. Pohdinnassa on hyvä pitää mielessä myös säilörehun loppukäyttäjä eli nauta. Kuinka säilörehujen laatu vastaisi vielä paremmin eri eläinryhmien tarpeita?

Hukattomat säilörehut

Näitä kysymyksiä voit miettiä yhdessä asiantuntijan kanssa ProAgrian Hukattomat säilörehut -täsmäpalvelussa, jonka sisältö muotoutuu omien tarpeidesi mukaan. Säilörehuanalyyseistä selviäviin rehuarvoihin ja säilöntälaatuun yhdistetään havaintoja rehusiilolta, aumalta tai paaleista. Yhdessä löydämme tärkeimmät kehityskohteet tulevalle kesälle ja ennen kaikkea keinot tavoitteiden saavuttamiseen. Ratkaisun avaimet voivat löytyä vaikkapa nurmiseoksista, lannoituksen säätämisestä, korjuuajankohdasta, rehun säilönnästä tai hävikkien vähentämisestä. Paras hyöty saavutetaan, kun täsmäpalvelun yhdistää keväiseen kasvustokäyntiin. Nurmipelloilla havainnoidaan muun muassa kasvuston tiheyttä, maan rakennetta ja kasvinsuojelun tarvetta.

Laske myös tuotantokustannus

Rehutilauksessa hinta on luonnollisesti tärkeä tekijä. Suosittelemme laskemaan myös säilörehun tuotantokustannuksen, mutta ilman sitäkin rehua voi arvottaa epäsuorasti esimerkiksi laadun perusteella. Säilörehun ruokinnallista ja säilönnällistä laatua kuvaavan syönti-indeksin laskeminen 5 pisteellä pienentää lehmän maitotuotosta noin litralla päivässä. Tämä tarkoittaa 50 lehmän karjassa noin 320 euron menetystä kuukaudessa! Rehun laatuun panostaminen siis todella kannattaa.

Hukattomat säilörehut - täsmäpalvelu voidaan tehdä Neuvo 2020 -palveluna. Tee tilaus täältä.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.