Kylvötyöt hyvässä vauhdissa

14.05.2018
Kylvötöitä on päästy tekemään harvinaisen lämpimässä säässä.

Kylvötyöt hyvässä vauhdissa
Kylvötöitä on päästy tekemään harvinaisen lämpimässä säässä. Luke Ylistarossa lämpösumman kertymä oli 47 astetta 10.5.2018 mennessä. Arvo vastaa keskimääräistä kertymää alueellamme. Toukokuun alku on ollut vähäsateinen. Toukokuun sadesumma on 10.5. mennessä 14,4 mm. Toukokuun sadesumma keskimäärin koko kuukauden ajalta on 43 mm. Lannan levitykseen päästiin toden teolla viime viikon alkupuolella ja levityksiä on tehty vilkkaasti. Kylvötyöt etenevät nyt vauhdilla. Lämpimässä säässä pellot ovat kuivuneet nopeasti ja pellot ovat muokkautuneet erinomaisesti kylvökuntoon. Kuitenkin kevätkynnöt ovat kuivuneet jopa liiankin nopeasti lämpimässä säässä, minkä vuoksi kosteutta on osin menetetty ja maan muokkautuvuus on ollut heikompaa. Koko alueellamme kylvötöistä on tehty noin 30 prosenttia.

 

Syysviljat
Syysviljojen kasvustot ovat koko maakunnassa kohtalaisen hyviä. Syysviljan lannoituksia on osin tekemättä ja viimeisiä lannoituksia tehdään tämän viikon aikana. Syysviljoista ruis on selviytynyt talvesta parhaiten. Syysvehniä on osin rikottu tai aukkopaikkoja on täydennetty kylvämällä kevätvehnää.

 

Nurmi
Nurmet ovat selviytyneet talvesta hyvin. Vain painanteissa ja notkopaikoissa nurmet ovat kärsineet talvituhoja. Nurmille on riittänyt hyvin kosteutta ja lämpöä, minkä vuoksi nurmet ovat lähteneet hyvin kasvuun. Nurmien lannoituksia on tehty paljon ja nurmet tulevat lannoitetuksi tulevan viikon aikana. Paras ajankohta nurmien kasvinsuojelulle on alkamassa ja kasvinsuojelua on päästy jo tekemään jonkin verran.

 

Peruna
Perunan viljelijät ovat aloittaneet perunamaiden muokkauksia koko maakunnan alueella. Perunan istutuksia ei ole vielä aloitettu, mutta istutuksiin voidaan päästä tulevalla viikolla. Varhaisperunat on saatu istutettua.

 

LISÄTIETOJA: Juha-Matti Toppari 043 8252 806

Viljat: Pekka Tuomisto 0400 891 889

Peruna: Juhani Rahko 043 8250103

Nurmet: Ville Sillanpää 043 8269464

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.