Kasvustokäynti perustaksi

14.08.2019

Ota kasvustokäynti säännölliseksi tavaksi

Kasvustokäynnillä katsotaan lohkollasi, missä on onnistuttu ja missä voidaan vielä tehdä parannuksia ennen sadonkorjuuta. Dokumentoidaan havainnot ja tehdään sitä kautta toimenpidesuositukset, joiden avulla voidaan optimoida tuotantopanokset. 

Kujalan Jannen mietteet kasvustokäynnistä

Vuosia sitten ennen ensimmäistä kasvustokäyntiä ajattelin, että otetaan nyt käymään kun tarjotaan, vaikka mielestäni en nurmen tuotantoon ohjeita tarvinnutkaan. Nurmi peltoja kävellessä ja tutkiessa mietin, että miten nämä näyttääkin tieltä ja koneesta katsottuna niin erilaiselta, mutta kun ”jalkautuu” pelloille niin totuus paljastuu. Ymmärsin miten paljon rikat oikeasti ottavat valtaa ja alaa ja kuinka niillä on valtava juuristo ja se kaikki on poissa siitä mitä yritän kasvattaa. 

Olimme jo aiemminkin harjoittaneet täydennyskylvöä, mutta vuosien varrella kun olemme nyt mittailleet satomääriä, on täydennyskylvettyjen peltojen satomäärissä niin suuri ero että se on suurille sadoille perustekijä.

Vuosien saatossa lajikkeet ovat vaihtuneet monipuolisemmaksi ja korjuuseen ja peltoihin sopivammiksi. Myös kasvinsuojeluun on panostettu entistä enemmän. Tavoitteena on saada nurmen sato määrä korkeaksi ja sillä tavoin säilörehukustannukset alemmalle tasolle.  Joka kasvustokäynnillä olen saanut hyviä vinkkejä ja ajatuksia miten tehostaa ja parantaa nurmiviljelyä. Vuosien ja vuosikymmenienkin kokemusta voi aina parantaa ja tehostaa.

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.