Investoinneista

05.02.2016

Alkuhankaluuksien jälkeen Hyrrä toimii investointihakujen osalta suunnitellulla tavalla. Kaikki hakemukset Ely-keskukseen voi tehdä Hyrrässä. Samalla voi tallentaa mukaan kaikki tarvittavat liitteet. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että ko. liitteet ovat valmiiksi skannattuna, mielellään kaikki kerralla. Jos hakuhetkellä kaikki tarvittava ei ole vielä valmiina niin täydennykset voi tehdä myöhemminkin.

Menetelmään kuuluu nyt se, että kerran sähköisenä tehty hakemus käsitellään kaikilta osin sähköisesti loppuun saakka.  Tämä tarkoittaa mm. sitä että puutteellisen hakemuksen täydennyspyynnöt ym. tarkennukset ja kysymykset tulevat hakijalle tiedoksi vain sähköpostin kautta. Myös vastaukset annetaan sähköpostilla; mukaan liitetään puuttuva aineisto määräaikaan mennessä. Lopullinen päätös tulee aikanaan pelkästään annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Hakua varten on oltava Katso-tunnisteet kunnossa (Katso- palvelu kuuluu verohallinnon maksuttomaan palveluun). Hyrrä- ohjelmaan kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Ensimmäisellä kerralla aikaa voi vierähtää useita tunteja. Mutta apuakin löytyy. ProAgrialta löytyy henkilöitä, joiden avulla homma sujuu kitkattomasti ajallaan.

Hakemukset jätetään edelleen neljässä jaksossa; vuoden 1. haku on päättynyt, toinen haku alkaa 16.2 ja päättyy 15.3. Seuraavat hakuajat ovat 16.3 – 15.8 sekä 16.8 – 15.10.

Eniten ongelmia aiheuttaa ympäristö- ja rakennuslupien puuttuminen hakuhetkellä. Rakennusluvan käsittely saattaa viivästyä oletettua pidempään eri syistä. Ja isommissa hankkeissa, päätöksen teon siirtyessä Aviin, kestää luvan käsittely aina yli puoli vuotta. Tällöin hakemusta ei kannata jättää ennen kuin päätös on saatu ja valitusaikakin jo takana.

 

Nyt näyttää siltä, että varoja on alkuvuonna riittävästi, eli kaikki perutellut hakemukset saavat rahoituksen.

 

 

Jaa

Artikkelit

 • Ennen investointia

  Onnistuneen investoinnin resepti lähtee selkeistä tavoitteista ja riittävästä suunnittelusta. Luota ammattilaisiin, kun investoit.

 • Suunnitellen investointiin

  Kauttamme saat investointien suunnitteluun ammattitaitoisen osaajat, joiden kanssa varmistat investointisi onnistumisen.

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

 • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
  Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
 • Tilaa palvelu
  Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
 • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
  Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.