Farmarissa muistetaan eteläpohjalaisia maitotiloja

08.06.2017

ProAgria Etelä-Pohjanmaa muistaa Farmarissa eteläpohjalaisia tuotosseurantatiloja. Farmarin avajaisjuhlassa kunniakirjan saa yli 70 tilaa, jotka ovat olleet tuotosseurannassa tasan 25 tai 50 vuotta tai yli 75 vuotta. Tuotosseuranta muodostuu tilalla kerättävästä maidontuotantotiedosta, niistä lasketuista tuloksista sekä tiedon analysoinnista. Tuotosseuranta antaa maitotilan johtamiseen arvokasta tietoa oman tilan tuloksista ja mahdollistaa vertailun oman alueen tai koko maan tietoihin.

- Tuotosseurannalla on pitkäjänteisesti kehitetty karjoja sukupolvesta toiseen, toteaa ProAgria Etelä-Pohjanmaan palvelupäällikkö Arja Talvilahti.

- Tuotosseuranta on tärkeää tilan oman maidontuotannon kehittämisen kannalta. Mitä mittaat voit parantaa. Suomessa on tuotosseurannalla kehitetty maidontuotantoa yli 100 vuotta.

 

Tuotosseurannassa noudatetaan valtakunnallista ProAgria Keskusten Liiton hyväksymää ohjesääntöä. Suomessa noudatetaan kansainvälisiä tuotosseurantasuosituksia. Liitto on kansainvälisen tuotosseurantaorganisaation ICAR:n jäsen ja suomalaiselle tuotosseurannalle on myönnetty kansainvälinen laatusertifikaatti. Pisimpään tuotosseurannassa ollut tila on ollut mukana 98 vuotta.

Avajaisjuhla on Farmarin keskiviikkopäivässä kello 11.00.

 

Jaa

Materiaalit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.