Ajankohtaista ja uutta verotuksesta

20.11.2018

Tulorekisteri on vuonna 2019 käyttöönotettava sähköinen tietokanta tulotietoihin. Rekisterin tarkoituksena on vastaanottaa reaaliaikaiset ja maksukohtaiset tulotiedot suoritusten maksajilta. Vuoden 2019 alusta tulorekisteriin ilmoitetaan tiedot maksetuista palkoista. Ilmoittajia ovat palkkatietoja tuottavat tahot eli lähinnä työnantajat ja tilitoimistot.

Nykyisin samasta palkkatiedosta tehdään ilmoituksia monelle eri taholle eri aikaan ja eri tavoin.  Tulorekisterin myötä työnantaja ilmoittaa tiedot keskitettyyn rekisteriin vain yhden kerran palkanmaksun yhteydessä.  Tavoitteena on, että tiedot maksetuista suorituksista toimitetaan mahdollisimman automaattisesti, jolloin tulotietojen raportoitiin nykyisin käytettävän työmäärän pitäisi vähentyä. Tulorekisteri koskee kaikkia työnantajia.

Verotuksen päättymispäivä

Jatkossa verotuksen päättymispäivät vaihtelevat. Verotus voi aikaisintaan päättyä 30.6.2019 ja viimeistään 31.10.2019. Verotuspäätöksellä ilmoitetaan verotuksen päättymispäivä. Tästä johtuen veronpalautuksen ja jäännösverojen eräpäivät vaihtelevat tulevaisuudessa. Veronpalautus maksetaan verotuksen päättyessä toisen kuukauden 3.päivänä. Jäännösveron ensimmäinen erä erääntyy verotuksen päättyessä toisen kuukauden 1.päivä ja toinen erä neljännen kuukauden 1.päivä.  Esitäytetty veroilmoitus tulee tarkastaa huolellisesti, että mahdolliset korjaukset saadaan tehtyä ajoissa.

Pohja verosuunnittelulle

Tekemällä maatilallesi välitilinpäätöksen vältyt mahdollisilta yllätyksiltä lopullisessa tilinpäätöksessä. Asioihin voidaan vaikuttaa, kun niihin paneudutaan ajoissa. Siksi onkin tärkeää, että alkuvuoden kuitit kirjataan valmiiksi, jotta päästään tekemään arviointeja loppuvuoteen. Maatilalle pakollisia hankintoja vuoden aikana ovat mm. erilaiset tuotantopanokset sekä kone- ja kalustoinvestoinnit. Hankintojen ajoituksella ja toteutustavalla on ratkaiseva merkitys verotettavaan tulokseen. Välitilinpäätös on myös oiva työkalu suunnitellessasi yrityksesi tulevan vuoden budjettia.

Välitilinpäätöksen yhteydessä tarkastellaan ennakkoverojen maksutilannetta, onko niitä maksettu riittävästi vai liian vähän. Mahdollista ennakon täydennystä voidaan maksaa jo tänä vuonna, ensi vuoden alusta tai jäädä odottelemaan verottajalta verotuspäätöksen mukana tulevia jäännösveroja.   Ennakkoveroja/muutosta ennakkoveroihin voit nyt hakea 1.11.2018 alkaen OmaVerossa. Tilitoimistosi voi jatkossa tehdä muutokset valtuutuksellasi. Tämä asti sinun on itse pitänyt hoitaa asia joko verkkopankkitunnuksilla tai puhelimitse.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.