AgriSpin tekee tilaa innovaatioille

16.06.2016
AgriSpin-ryhmä Tikan luomutilalla Kurikassa.

EU:n Horisontti 2020 –tutkimusohjelmasta rahoitettu AgriSpin-hanke (2015-2017) rantautui Seinäjoelle 13.-16.6. Hankkeen iskuryhmä, jossa on osallistujia yhdeksästä Euroopan maasta, tutustui eteläpohjalaisiin innovaatiokohteisiin. Kohteina oli kolme maatilaa, joissa on tehty uusien tekniikoiden ja menetelmien kehitystä. Lisäksi kohteena oli Kirkkokallion agroekologinen konsepti Honkajoella.

-Maaseudun innovaatiot etenevät liian hitaasti, jotta niiden hyödyt saataisiin täysimääräisesti esille, sanoo ProAgria Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja MMT Hannu Haapala, joka on itse partnerina mukana AgriSpin-projektissa.

-AgriSpin antaa mahdollisuuden ryhtyä yhdessä edistämään innovaatioiden käyttöönottoa. ProAgrian rooli on neuvoa asiakkaitaan ottamaan käyttöön ja käyttämään oikein uusia ratkaisuja. Olemmekin jo usean vuoden esim. auttaneet lypsyrobotteja hankkineita tiloja robottien käyttöönotossa ja oikeassa käytössä.

AgriSpinin tuloksia käsiteltiin torstaina 16.6.2016 Etelä-Pohjanmaan  Elinkeinotalolla järjestettävässä symposiumissa, jonne oli kutsuttu laajasti alueen sidosryhmiä. AgriSpin-ryhmän johtopäätös on, että Etelä-pohjanmaan tilanne on todella mielenkiintoinen. Tutustumiskohteet olivat hyvin pitkällä olevia innovaatioita, jotka odottavat läpimurtoa markkinoilla. Toisin on ollut useissa aikaisemmissa kohteissa Euroopan muissa maissa.

Ryhmän tavoite on antaa hyödyllisiä neuvoja, miten eurooppalaista kokemusta erilaisista innovaatioista voidaan hyödyntää ja toisaalta, miten eteläpohjalaista tietotaitoa voitaisiin laajemmin hyödyntää.

Maaseudun innovaatioille on juuri nyt kysyntää.

Jaa

Ajankohtaista

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Ajanvaraus pilotoinnissa Etelä-Pohjanmaalla
    Ajanvaraus asiantuntijoillemme on tulevaisuudessa mahdollista tehdä digitaalisesti verkossa pilotoinnin jälkeen.